Tvoj účet nieje VIP.
Preto sú tvoje funkcie a možnosti značne obmedzené.
Pre aktiváciu VIP klikni sem.

1864 - 1.serie (2014)(CZ)[WebRip][720p] = CSFD 81% | SkTorrent.eu

Cz-SkTorrent open Tracker, na volné zdieľanie súborov. Pridajte sa k našej komunite a získajte prístup k tisícom torrentov.

  • vysoká rýchlosť
  • úplne zdarma
  • prevažne Slovenská a Česká scéna
  • ste tu s nami už 10 rokov - Ďakujeme
  • Vitaj Guest (Login) Ako stahovat
    torrenty?
    Torrenty:
    v1 textová
    v2 obrázková
    Ako sa stat
    Uploaderom
    Online
    Filmy
    Forum
    Pravidlá
    SkTSocial
    BitTorrent
    klient
    Meno: Heslo:
    Zaregistrovat
    Po zaregistrovaní mozte volne stahovat
    Zabudol som heslo

    1864 - 1.serie (2014)(CZ)[WebRip][720p] = CSFD 81% Názov:1864 - 1.serie (2014)(CZ)[WebRip][720p] = CSFD 81% Hodnocení: Stiahnut
    Pozriet Online
    Kategória:Seriál - Velikost:12.7 GB BitTorrent klient
    Pridaný: Súbory:
    Skontrolován:2016-11-09 Peerov:2 (Seed: 2, Leech: 0)
    Zaner:Drama,Fantasy,Valecny Uploader:Uvidis, az ked budes
    VIP
    Kúp nám Pivo 1,10€

    Kúp nám Pivo

    Pridaj do zalozky
    Pridaj do zalozky




    Jazyk: CZ
    Bonusy: Ne
    Titulky: CZ - pro neslyšící
    Originální název: 1864
    Rok výroby: 2014 ( dabing 2015 )
    Vysílání: září - listopad 2016
    Délka: 8 x 58 min. ( cca )
    http://www.csfd.cz/film/316589-1864/komentare/

     

    Popis:

    Jak napovídá název osmidílné minisérie 1864, jejím ústředním tématem je druhá šlesvická válka. Vlivem nárůstu nacionalistického cítění si Dánsko v polovině devatenáctého století začalo činit nároky na multinárodní Šlesvik, což vyprovokovalo Prusko a Rakousko coby zástupce Německého spolku k vyhlášení války. Ta po devíti měsících skončila devastující ztečí pruských a rakouských jednotek na dánské opevnění u Dybbolu. Seriál se zaměřuje na klíčové události války, přičemž kulminuje právě bitvou, která je považována za jednu z nejkrvavějších v dějinách Dánska. Ačkoli část vyprávění zahrnuje reálné historické figury, jeho základ tvoří příběh bratrů Lausta a Petra a jejich společné lásky Inge. Pojednání o jejich osudech pak rámuje linie ze současnosti, kde se mladá Claudia z rodiny poznamenané ztrátou syna, který se účastnil zahraniční mise dánské armády, poznává starého mrzouta Severina. Právě skrze kroniku sepsanou jeho matkou se před dívkou i diváky rozprostírá velká sága osudů mladých lidí vržených do nelehkých časů poloviny devatenáctého století.

    Seriál 1864 představuje ojedinělý autorský projekt, pod kterým je jako režisér i scenárista podepsán dánský filmař Ole Bornedal, jenž na sebe upozornil již debutem Noční hlídač z roku 1994. Hororově laděný thriller s originálním scénářem padl do hledáčku hollywoodských producentů a tak o tři roky později Bornedal režíroval jeho americký remake nazvaný Hlídač mrtvých, v hlavní roli s Ewanem McGregorem. Poté se vrátil do Dánska, kde následně točil nápadité thrillery Pouze další love story a Zbav nás od zlého. Bornedalův výpravný seriálový projekt 1864 vyvolal v Dánsku rozporuplné reakce a stal se předmětem mnohých debat a rozborů nejen v médiích, ale také na politických fórech. Kritika se snesla na velké nepřesnosti a zjednodušování historie i překreslování některých reálných osobností až do podoby karikatur. Trnem v oku byla také nabubřelá dikce Bornedala, který se prezentoval jako velký zvěstovatel historické pravdy a geniální scenárista, i vysoké výrobní náklady bombastické ságy plné davových scén a speciálních efektů. Na druhé straně pozitivní ohlasy vyzdvihovaly zpracování zkázonosnosti nacionalistických myšlenek a národovecké sebezahleděnosti, tedy témat týkajících se nejen dávných dějin Dánska, ale i současných tendencí uvnitř Evropy.

    1. část - 7.9.2016 - 21:40 - 57 min.

    Píše se rok 1851 a právě skončila šlesvická válka. Mezi dánskými vojáky, kteří se vracejí domů po ukončení bojů intervencí evropských velmocí, je také otec Lausta a Petra. Oba chlapci vyrůstají sice v chudých, ale jinak radostných a bezstarostných poměrech. Navíc se seznámí se svéhlavou a svobodomyslnou dcerou nového šafáře zdejšího panství. Během nadcházejících let sílí v Dánsku nacionalistické tendence a tlaky na začlenění Šlesvicka do dánského království, navzdory teprve nedávno podepsaným mírovým dohodám. Fanatický národovec Ditlev Gothard Monrad, který se mezitím stal kancléřem, burcuje k nové válce.

    2. část - 14.9.2016 - 21:40 - 59 min.

    Laust a Petr vyrostli a oba chovají stejné city k šafářově dceři Inge, která neztratila nic ze své mladické svobodomyslnosti. Peter sní o tom, že se podívá do světa a jeho touhy po dálavách dostanou nový impulz, když na panství přijede rodina kočovných cikánů. Mezitím nacionalistický blouznivec Ditlev Gothard Monrad upevnil svou pozici v dánské vládě a plamennými proslovy se mu podařilo rozšířit přesvědčení, že Dánové jsou Bohem vyvolený národ a od Všemohoucího mají také nárok na Šlesvik. Všichni mluví o válce a baron přesvědčí Lausta a Petra, aby za jeho panství narukovali k armádě.

    3. část - 21.9.2016 - 21:45 - 57 min.

    Laust a Petr podstupují vojenský výcvik a seznamují se se svými novými kamarády ve zbrani. Vedle nerozvážných nováčků je mezi nimi i legendami opředený veterán Johan. Oba bratři si jsou vzájemně oporou, ale Laust před Petrem skrývá tíživé tajemství. Kancléř Ditlev Gothard Monrad prosadil do ústavy změnu, která Dánsku dává nárok na Šlesvik, což se dle očekávání neobejde bez odpovědi - Prusko vyhlásí Dánsku válku.

    4. část - 28.9.2016 - 21:35 - 59 min.

    Jednotka, ve které jsou Laust a Petr, dopochoduje do starého opevnění Dannevirke. To je sice opředené legendami z předchozích bitev, ale při střetu s vybavenou i nově přeorganizovanou pruskou a rakouskou armádou nemůže obstát. Generál de Meza tak stojí před nelehkým úkolem předestřít nacionalistickým politikům plán na ústup k Dybbolu. Na frontu byl povolán také baronův syn Didrich, který je navíc jmenován novým velitelem jednotky, k níž patří i Laust a Petr.

    5. část - 12.10.2016 - 21:40 - 57 min.

    Laust a Peter jsou rozbratření, protože Petr náhodou odhalil Laustovu zradu s Inge. Plný deziluze a myšlenek na smrt se Petr přihlásí k nově zformované jednotce pro speciální úkoly, z nichž prvním má být krytí ústupu vojska do Dybbolu. Kancléř Monrad ignoruje podněty generála de Mezy a na jeho místo dosadí pasivního a servilního generála Gerlacha. Inge čeká Laustovo dítě a po odmítnutí rodiči vyráží spolu se Sofií a její rodinou směrem k frontě, kde doufá Lausta najít.

    6. část - 19.10.2016 - 21:40 - 58 min.

    Pruské jednotky obléhají Dybbol a zahájily soustavné ostřelování houfnicemi. Petr leží v polním lazaretu po prochladnutí a lékař mu nedává naději na přežití. Inge v doprovodu Sofie a její rodiny přijíždí do Dybbolu, aby našla Lausta, protože čeká jeho dítěte. Namísto něj ale mezi vojáky narazí na Didricha, který ji řekne děsivou zprávu, která navždy změní směr jejího života.

    7. část - 26.10.2016 - 21:40 - 55 min.

    Mírová jednání ztroskotala kvůli fanatičnosti dánských představitelů. Pruské a rakouské jednotky zahajují přípravy na zteč dánského opevnění u Dybbolu. Schyluje se k bitvě, která vejde do dánských dějin jako jedna z nejkrvavějších. Laust je zpět u své jednotky, ale Johan má vizi nadcházejících událostí a snaží se ho přimět k dezerci. Petr se dozví, že Inge čeká Laustovo dítě, a pokouší se bratra najít.

    8. část - 2.11.2016 - 21:35 - 59 min.

    Tisícovky mužů zemřely při masakru u Dybbolu a pro dánské politiky přichází nelibé vystřízlivění z jejich národoveckého blouznění. Inge s Laustovým synem se v doprovodu Sofie vrátila domů a přináší s sebou přesvědčení, že Laust i Petr ve válce zahynuli. Tak ji to totiž namluvil Didrich. Petr ovšem přežil a léčí se z šoku v Rakousku. Johan obchází rodiny padlých a předává jim jejich poslední dopisy, má také jeden od Lausta pro Inge.
     

       
       








    hruskla, pepovnblbovn, Liška4444,

    + Pridaj vlastnu verziu tohto torrentu +


    Upozornenie:
    Ziadny zo zobrazených súborov sa nenachádza na tomto serveri. Server slúzi len k síreniu vlastnorucne vytvorených aplikácií, videí, hudby ai. Autori stránok nenesú ziadnu zodpovednost za zverejnené odkazy, komentáre a obsah súborov. Vsetky komentáre, odkazy, súbory ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi sem vkladáte na vlastnú zodpovednost. Autori stránok si vyhradzujú právo cenzúry odkazov, komentárov príp. súborov, ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi a dobrými mravmi. Dodrzujte pravidlá!





    0
    palda9999
    Ratio 11.72

    Member+

    14/09/2023 18.22.07
    seed pls

    0
    ferryxd
    Ratio 45.57

    Member+

    02/06/2022 18.35.16
    Nekdo seed? děkuji předem

    -3
    pepovnblbovn
    Ratio 0.05

    Clen

    02/01/2022 11.06.24
    Ahoj, prosím o seed. Dík.


    Back

    Na serveru se nenalézají zádne soubory. Za odkazy jsou výhradně zodpovědní uzivatelé a návstěvníci tohoto trackeru. Administrátor není zodpovědný za pridaný obsah ani za skody zpusobené uzivateli. Nesmíte pouzívat tuto webovou stránku pro distribuovaní nebo download zádného materiálu pokud nemáte povolení od príslusného vlastníka práv. Uzivatelé jsou zodpovědní za dodrzování těchto pravidel a podmínek. Owner má právo kdykoliv změnit pravidla tohoto trackeru.

    [ Script trval: 0.076 sec. ] - [ GZIP: enabled ]
    Je zhruba 01:08
    sql

    TOPlist